Wiadomości / Warsztaty "Podstawy zdrowego żywienia"

Warsztaty poprowadzi Aleksandra Trocińska - doświadczony trener personalny z czteroletnim stażem, stale pracujący ze swoimi klientami. Propagator zdrowego trybu życia, właścicielka FitOlka Studio Fitness. Instruktor fitness. W 2015 roku startowała w zawodach kulturystycznych w kategorii Bikini Fitness. Na swoim przykładzie, na własnej skórze doświadczyła pełnego sezonu przygotowawczego do zawodów i przestrzegania bardzo restrykcyjnej diety. Absolwentka Akademii Wychowania Fizycznego we Wrocławiu, kier. Turystyka i Rekreacja. Uczestniczka mnóstwa szkoleń i warsztatów na temat zdrowego odżywiania i odpowiedniego treningu. Ma na swoim koncie sporo wystąpień jako wykładowca na temat zdrowego trybu życia, zdrowego odżywiania.

 

Program szkolenia został opracowany dokładnie wraz z Agatą Perenc - utytułowaną polską judoczką z 18 letnim stażem treningowym. 15-krotna medalistka Mistrzostw Polski, 11-krotna medalistka Pucharów Świata.
Dietetyczka, absolwentka Śląskiego Uniwersytetu Medycznego.
Ambasadorka:
- kampanii zrzeszającej sportowców na diecie roślinnej: Jasna Strona Mocy,
- firmy produkującej naturalne, roślinne suplementy diety: Siła Roślin,
- firmy produkującej batony na bazie naturalnych składników: ZmianyZmiany.

 

CERTYFIKAT
Każdy z uczestników otrzyma pamiątkowy certyfikat z udziału w warsztatach: Podstawy Zdrowego Żywienia
 

ZAPISY I OPŁATY
1. Zapisy odbywają się na podstawie kolejności wpisu imienia i Nazwiska pod postem w tym wydarzeniu.
2. Opłatę w wysokości 99 zł. należy dokonać przelewem na konto:

FitOlka Aleksandra Trocińska
10 1160 2202 0000 0002 4328 8652

Chęć otrzymania faktury powinna być zgłoszona organizatorowi.

 

Szczegóły na naszym profilu Facebook:

https://www.facebook.com/events/2038597526416574/

 

 

 

 

Zapraszamy serdecznie na warsztaty "Podstawy zdrowego żywienia". Nareszcie wszystkie wyrywkowe hasła, które gdzieś usłyszałeś lub przeczytałeś dotyczące odżywiania, poukładają Ci się w jedną całość!
 

PROGRAM WARSZTATÓW

W pierwszej części warsztatów przytoczymy i wyjaśnimy sobie po krótce podstawowe pojęcia, jak: białko, tłuszcze, węglowodany, błonnik, woda, Podstawowa Przemiana Materii (PPM) oraz Całkowita Przemiana Materii (CPM). Dowiesz się jakie kto ma na nie zapotrzebowanie. Ponieważ są to warsztaty - będziesz je dla siebie obliczać, aby od razu wszystko dobrze zrozumieć !
 

Tu nastąpi krótka przerwa kawowa aby odświeżyc umysł.....


W drugiej części, wykorzystując informacje z pierwszej, zostaną poruszone szczegółowe zagadnienia. Te, które zazwyczaj stanowią największy problem dla wielu z nas!
Zostanie omówione odżywianie i nawadnianie okołotreningowe: co jeść przed treningiem, ewentualnie w trakcie oraz po treningu. Czy i czym trzeba organizm nawadniać przed, w trakcie i po treningu?

Temat ostatnimi czasy bardzo kontrowersyjny i budzący wiele wątpliwości: Białko z tłuszczem czy węglowodany na śniadanie? Co w takim razie na kolację? Co jest zdrowsze, lepsze, odpowiedniejsze...dla Ciebie?

Wśród wszystkich informacji i produktów dostępnych w dzisiejszym świecie....co mam wybrać? Co powoduje tycie a co jest dla naszego organizmu dobre? Co poprawia zdrowie, a co tylko udaje, że poprawia?:) Czego w takim razie unikać?

Będziemy również rozmawiać o przykładowym jadłospisie, przykładowych posiłkach, które możecie na co dzień w domu szybko a zdrowo przygotować.


Na koniec zostanie rozbudowany temat tzw. diety pudełkowej. Tzn. posiłków na wynos. Mało czasu, dużo obowiązków, coraz mniej miejsca w głowie aby kombinować nad posiłkiem... Co w takim razie mam zabrać na wynos ...do pudełka? Jak to wszystko pogodzić, żeby było zdrowo, smacznie, sycąco, a jednocześnie żeby nie spędzić pół nocy w kuchni?

ZAPRASZAMY SERDECZNIE!